Nieuwsbrief HETcentrum Confiance

mei-juni 2015

Vrijlating Mandela

“Toen ik de deur uit liep naar de poort die naar mijn vrijheid zou leiden,

 

wist ik dat ik nog steeds in de gevangenis zou zijn,

 

als ik mijn bitterheid en haat niet zou achterlaten.”

Nelson Mandela bij zijn vrijlating van Robbeneiland

na 18 jaar gevangenschap

Stiltemeditatie zondag 10 mei       20.00 – 21.00        Heerlijk!!! Doe mee!

Lezingen 

De laagdrempelige, informatieve, kleinschalige en inspirerende lezingen & mini workshops voor iedereen!

Bijdrage € 5,-. Tijd: 19.30 – 21.30 uur.

Meld je aan: info@hetcentrumconfiance.nl / info@sungroupcoaching.nl of  06 – 10 91 03 91.

 • 12 mei 2015 Maaltijden overslaan is super gezond! door Jolanda Dorenbos
  kPNI Orthomoleculair therapeut, zienswijze vanuit de evolutie
 • 21 mei 2015 Het Bezielingsspel! Speel mee & ontdek wat jou bezielt, door Thea van Tuijl
  NLP Health Coach,  stressconsultant en Bezielingscoach
 • 26 mei 2015 Medische Handleeskunde: Wat zeggen (jouw) handen over gezondheid? 
  Door Liesbeth Haken, www.in-goede-aarde.nl
 • 9 juni 2015 ‘Multiple Sclerose, de rol van voeding’, door Jolanda Dorenbos,
  kPNI Orthomoleculair therapeut
 • 23 juni 2015 EMDR (trauma) therapie, uitleg over wat het is en doet, door Thea van Tuijl
  NLP Health Coach, stressconsultant en Bezielingscoach

kPNI-therapeut, het is officieel!

Op 30 maart jl. heb ik (Jolanda Dorenbos) de 2-jarige opleiding klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) met goed gevolg afgerond. De geleerde kennis heb ik natuurlijk direct toegepast in mijn eigen praktijk. J

Allereerst even een praktische vertaling van de afkorting kPNI:
K staat voor klinische en gaat om de toepasbaarheid van de integratieve wetenschap van de PNI
P staat voor gedrag- en denkpatronen
N staat voor werking van de zenuwen
I staat voor werking van de afweer

Eigenlijk alle systemen die het lichaam heeft kunnen en horen hier nog tussen te staan zoals de stress- en geslachtshormonen, de spijsvertering, de genen en de epigenen. Epigenen zijn genen die worden aan- en uitgezet door omgevingsfactoren. Dit geeft dan een specifiek effect. Een proces kan vervolgens overactief worden of komt juist tot stilstand.

Als mens zijn jij en ik op zoek naar balans en rust in het leven. Hierin is de balans van onze energie van het grootste belang. Onze gezondheid is in feite het hebben en kunnen zorgdragen voor voldoende energie, waardoor een wond, een griepje of het koud hebben weer hersteld kan worden tot een goede oplossing ( een evenwicht).

Er zijn vele omgevingsfactoren die van invloed zijn op onze gezondheid: beweging, vervuiling in het milieu, sociale contacten, denk- en slaappatronen, mate van stresshantering, werkdruk en mogelijkheid van het lichaam om te herstellen. Een verstoring die niet hersteld kan worden veroorzaakt lichamelijke klachten.

Het hervinden van ons evenwicht is een continue taak van ons brein en lichaam waarbij gebruik gemaakt wordt van het zelfhelende vermogen van het lichaam. De voorwaarde is wel dat het lichaam de juiste brandstof krijgt. Net als onze auto.
Naast de brandstof is het ook de opbouw en het herstel van ons lichaam die vraagt om kwalitatieve en juiste bouwstoffen, hulpstoffen en reactiestoffen. Denk hierbij aan eiwitten, vetten, verschillende vitamines en mineralen.

Denk- en gedragspatronen kunnen ontstaan vanuit een emotionele ervaring en van daaruit een lichamelijk gevolg hebben. Ook is de omgekeerde weg mogelijk. Iedereen heeft een unieke weg afgelegd tot dít moment in je leven. De zoektocht naar de oplossing is daarmee ook uniek!

In de consulten volgens de kPNI krijgt vooral de bewustwording een grote rol. Vaak is onbewust de oorzaak,  de bepalende ervaring en bijbehorende emotie, diep weggestopt in ons brein. Evenals de oplossing, die zich wel ergens in ons lichaam bevindt maar meestal onbewust is.

Verder wordt er vanuit de kPNI uitleg gegeven over hoe het lichaam hóórt te werken en hoe het lichaam nú werkt waardoor de huidige klachten ontstaan zijn.

Wil je weten of een kPNI-consult ook iets voor jou te bieden heeft?
Dat komt goed uit. Ik heb 2 middagen ingepland voor telefonische gesprekken van 30 min. om te kijken wat jij nodig hebt en wat ik voor jou kan betekenen.

1e mogelijkheid:         8 mei 10.00 – 13.00 uur

2e mogelijkheid:         22 mei 13.00 – 16.00 uur.

Heb je belangstelling? 
Stuur een mail naar info@eostre.nu dan stuur ik je een link om een afspraak in te plannen.

Een nieuw boek “OERsterk eten”

Woensdag 15 april is het boek “OERsterk eten” samengesteld door Richard de Leth en mijzelf verschenen. De boekpresentatie vond plaats in Amsterdam, qua reistijd en parkeren niet een handige locatie. De Ekoplaza conceptstore is echter een prachtige winkel en zo passend bij onze boodschap dat dat ik het er wel voor over had. 🙂

In het boek staan recepten van bekenden op het gebied van gezondheid en voeding onder de titel “OERsterk & Friends”. Een klein deel van deze groep was ook daadwerkelijk aanwezig. Heel leuk ze nu te ontmoeten.

Voor de boekpresentatie had ik de hapjes verzorgd en een hartige variatie gemaakt van de Paleo Ganola van Jennifer de Jong. In het boek staat de zoete variant om als ontbijt te gebruiken. Nieuwsgierig naar het recept? Recept Hartige Paleo Granola en Feestelijke borrelhapje.

Richard komt even inspecteren (links).

Mings Slikker en Albert Dorenbos (op de rug) als super assistenten bij het opmaken van de hapjes.
Zonder hen had ik niet mijn handen vrij gehad om van de boekpresentatie te genieten. Dank!

Het boek is een volledig ander boek dan ons vorige boek. De foto’s zijn dit keer gemaakt door fotograaf Annemarie Dufrasnes.
Het boek is te verkrijgen bij mij in de praktijk, de boekhandels en te bestellen via www.oersterk.nu of www.bol.com.
Tijdens de open middag op zondag 21 juni kun je ‘OERsterk eten’ inzien en aanschaffen. Of laten signeren mocht je het boek al hebben! :-).

Lezing 12 mei ‘Maaltijden overslaan is super gezond!

Het algemene advies dat gegeven wordt is dat het ontbijt de meest belangrijke maaltijd van de dag is….. Ook ik heb dit in het verleden gezegd. Alleen nu valt te bezien of dit daadwerkelijk zo is.
Ook gedurende de dag een maaltijd overslaan zou voor ons helemaal geen probleem moeten zijn.

Ja, we zouden eigenlijk prima 3 tot 6 uur zonder eten kunnen!

Kun jij maaltijden en tussendoortjes overslaan?

In deze lezing leer je vanuit evolutionair oogpunt wat de voordelen zijn van het overslaan van maaltijden, wat de positieve gezondheidseffecten daarvan zijn, wat het effect is van ‘te vaak eten’ op je energieniveau, gewicht en gezondheid. Ook laat ik jou een aantal dingen ervaren. En, je krijgt handvatten mee om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Heb je belangstelling?

Meld je vooraf aan via info@eostre.nu of info@hetcentrumconfiance.nl.

Jolanda Dorenbos, kPNI Orthomoelculair therapeut

Aanbod 

 

 • Stadsverlichting meditatie, een stilte bijeenkomst. Voor innerlijke rust en aandacht.
  Elke 2e zondagavond  van de maand 20.00 – 21.00 uur. Data: 10 mei, 14 juni, 12 juli.
  Opgave via de site www.stadsverlichting.nu,  ‘huiskamer’ van HETcentrum Confiance, of via ons mailadres info@hetcentrumconfiance.nl. Spontaan binnenlopen op de dag zelf mag ook.
 • Tai Chi Chuan
  Tai Chi, of voluit Tai Chi Chuan, is een Chinese bewegingskunst. Oorspronkelijk werd Tai Chi als een vechtkunst beoefend. De nadruk op balans, meegeven, ontspanning, aarden en het onderscheid  tussen Yin en Yang herinneren nog steeds aan de vechtkunst.
  Tai Chi wordt thans meer beoefend ten bate van de gezondheid, als meditatie en als zelfverdediging. Het wordt vaak als plezierig ervaren Tai Chi samen met een partner te oefenen om elkaars ontspanning en andere verworven vaardigheden uit te proberen.
  Maandagavond in het Hortus Huys van 18 mei t/m 15 juni van 18.15-19.45 uur aan de Grote Kruisstraat 3. De cursus bestaat uit 4 lessen. Kosten € 40,- en voor mensen met een inkomen op bijstandsniveau    € 32,-.
  Dinsdagavond in de Immanuelkerk van 19 mei t/m 16 juni van 20.00-21.30 uur in zaal 7 boven.
  De cursus bestaat uit 5 lessen. Kosten: € 50,- en voor mensen met een inkomen op bijstandsniveau € 40,-.

Chi Neng Qigong
Chi Neng Qigong betekent: het ontwikkelen van je energiereservoir en vitaliteit door middel van het beoefenen van Qigong. Deze methode is in China ontwikkeld door Dr. Pang Ming en is door de Chinese overheid erkend als de meest effectieve Qigong om je gezondheid te verbeteren.
Qi is de vitale onzichtbare energie waaruit alle leven is opgebouwd. Gong betekent beloning, discipline, doorzettingsvermogen en oefening. Qigong (uitspraak tsjie goeng) betekent vrij vertaald: Het geduldig stimuleren van levensenergie door voortdurende oefening.
Er is een cursus op woensdagmorgen van 9.30-11.00 en een cursus op woensdagavond van 18.15-19.45 uur in de Immanuelkerk in zaal 7 boven. Allebei de cursussen zijn van 20 mei t/m 17 juni.

De cursus bestaat uit 5 lessen. Kosten: € 77,- inclusief oefen cd en voor mensen met een inkomen op bijstandsniveau € 67,- inclusief oefen cd.

 • Mindfulness cursus
  In juni rond Trees de Jong de huidige mindfulness cursus af met haar cursisten. Na de zomervakantie zal zij weer starten met haar kleinschalige, persoonlijk getinte mindfulness cursus. Voor meer balans, innerlijk weten, rust en zijn-in-het-moment. Op de maandagavonden en in HETcentrum Confiance.
  Ervaar eventueel al wat mindfulness is in een individuele sessie bij Trees! Gun het jezelf!
  praktijkdejong@ziggo.nl
   of 06 52 29 62 66.

 

Therapeuten

NLP Health Coach
Jolanda Dorenbos kPNI Therapeut & Orthomoleculair diëtist
Trees de Jong Shiatsu therapeut en Mindfulness Trainingen ®
Manueel Praktizijn® Roel Stel Shiatsu-& Massagetherapie Voetreflexologie
Ellen Joling Praktijk voor open verbinding, energiewerk en natuurgeneeswijzen.
Karin van der Linden Psychologenpraktijk Essentie, Psycholoog, Relatietherapeut en Traumatherapeut.

Telefoonnummer

050 – 55 35 129

03-2015 Nieuwsbrief Mei-Juni

Neem contact met ons op

Kies één van de behandelingen of maak via de contactformulier hiernaast een afspraak, dan kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.

Wil je liever eerst bellen? Dat kan natuurlijk ook:

050 - 55 35 129

8 + 5 =