Nieuwsbrief HETcentrum Confiance

januari-februari 2014

 

(WANT) houden van

is gauwer gezegd

dan langer gedaan

maar soms komt het

in het donker

op gang en dan

is er verder

geen houden meer aan

Judith Herzberg

 

 

Lezingen 

In dit nieuwe jaar wederom laagdrempelige, informatieve en inspirerende lezingen voor iedereen!

Meld je aan via info@hetcentrumconfiance.nl. De bijdrage is € 5,-. Tijd: 19.30 – 21.30 uur.

 • 28 januari ‘Gezonder en minder stress met deze methode: gebaseerd op mindfulness’ door Thea van Tuijl
 • 11 februari ‘Overgewicht door stress’door Jolanda Dorenbos  · 25 februari Voorjaarsvakantie
 • 11 maart ‘Vanuit NLP belicht hoe te beïnvloeden wat je voelt en doet!’ door Thea van Tuijl

 

Mededelingen

Elke 2e zondagavond 20.00 – 21.00 uur een stilte bijeenkomst, ‘Stadsverlichting meditatie’, in HETcentrum Confiance. Voor innerlijke rust en aandacht voor jezelf.

Data: 12 januari10 februari9 maart13 april, etc. Gun het jezelf! Opgave via de site www.stadsverlichting.nu, ‘huiskamer’ van HETcentrum Confiance, of via ons mailadres info@hetcentrumconfiance.nl.

Spontane ingeving op de dag zelf mag ook. Gun het jezelf!

 

 • Op 9 januari 2014geeft Richard de Leth (mede-auteur van ‘OERsterk koken!’) een lezing in Haren (Groningen). Dit is je kans om hem in de regio te horen spreken, meld je aan via Weetsmakelijk.
 • Volg ons ook op facebook –

 

zelf-compassie

Compassie voor jezelf is niet echt anders dan compassie voor anderen.

Denk er eens aan hoe het voelt wanneer je compassie met iemand hebt. Ten eerste is het zo dat je opmerkt dat iemand op een of andere manier lijdt. Als je niet in de gaten hebt dat iemand het moeilijk heeft kun je ook geen compassie voelen. Ten tweede betekent compassie dat je zelf geraakt wordt door het leed van iemand anders, je hart reageert op diens pijn. Als dat gebeurt voel je warmte, zorgzaamheid en de behoefte om de ander op een of andere manier te helpen of te steunen. Compassie betekent ook dat je begrip en vriendelijkheid biedt aan anderen wanneer ze fouten maken of tegenslag ondervinden. Begrip en vriendelijkheid dus in plaats van hen te veroordelen. Tot slot betekent compassie voelen voor de ander ook het besef dat lijden, falen en onvolmaaktheid een onderdeel is van de menselijke ervaring. Ervaringen in onze levens die we allen delen. Je beseft dat het jou ook kan overkomen.

Zelfcompassie betekent dat je op precies deze manier naar jezélf kijkt als je het moeilijk hebt, als je faalt, of als iets je niet bevalt aan jezelf. In plaats van je leed en pijn te negeren, zeg je tegen jezelf: ‘Dit is iets waar ik het moeilijk mee heb. Hoe kan ik op dit moeilijke moment het beste mezelf troosten en voor mezelf zorgen?’ Zelfcompassie betekent dat je vriendelijk en begripvol bent tegenover je fouten en gebreken In plaats van meedogenloos te oordelen en jezelf te bekritiseren voor allerlei tekortkomingen.

Wie heeft er ooit gezegd dat je perfect moet zijn? Natuurlijk kun je besluiten veranderingen teweeg te brengen in je leven zodat je gelukkiger en gezonder wordt! Vanuit zelfcompassie doe je dat omdat je om jezelf geeft en niet omdat je jezelf waardeloos en niet goed genoeg vindt.

Heel belangrijk is dat compassie voor jezelf betekent dat je jouw eigen menselijkheid accepteert en respecteert. Dingen gaan niet altijd zoals je zou willen. Je komt frustratie tegen, en verlies, je maakt fouten, je loopt tegen je eigen grenzen aan, je voldoet niet aan je eigen idealen.

Dit is de menselijke conditie, dit is het mens-zijn, een realiteit die we allemaal met elkaar delen. Stop met er tegen te vechten. Hoe meer je jouw hart openstelt voor die realiteit des te meer zul je in staat zijn compassie te voelen voor jezelf en voor al je medemensen.

Thea van Tuijl, SunGroup Coaching, Lezing 28 januari 2014

Workshops, cursussen individuele coaching en behandeling

 • De geweldige ‘gezondheid in beweging’ lessen Chi Neng Qigongen Tai Chi Chuan door David Knibbe starten weer halverwege januari.
  Startdata dinsdag 14 en woensdag 15 januari.

Locatie: Immanuelkerk zaal 7 boven. Overwinningsplein 1 in Groningen.

Meer informatie op www.taichigroningen.nl.

Graag vooraf aanmelden via 050-526 98 96 of david.m.knibbe@hetnet.nl

 • Jolanda Dorenbos, orthomoleculair therapeut en auteur van het boek ‘Oersterk koken!’

Jolanda haar specialiteit is om jou je vitaliteit en gezondheid te laten hervinden en behouden om weer voor 100% met volop energie & levenslust te leven.

Het doel is om je inzicht te geven in het proces wat je tot nu toe hebt doorgemaakt en te zorgen dat jezelf jouw vitaliteit, gezondheid, energie & levenslust kunt managen met de verkregen kennis.

Weet dat de lichamelijke klachten die je ervaart ook je gedrag en hoe je je voelt kunnen beïnvloeden en vice versa.

NIEUW! Vanaf 6 maart 2014 in de Immanuelkerk

Jolanda Dorenbos geeft een cursus ‘OERslank, ook voor jou!’ gebaseerd op het boek ‘Oerslank, waarom zij wel en jij niet?’ van Yvonne van Stigt.

Zo aan het begin van het jaar: “Dit jaar gaat het echt gebeuren, eindelijk afvallen!” Je hebt vast wel ervaring met een of ander dieet, vol motivatie en wilskracht startte je. Dat ging goed, totdat er een kink in de kabel kwam….. te druk, te moe, te ‘hongerig’ of een grote behoefte aan het ‘foute’ zoet.

In deze cursus krijg je inzicht in de achtergronden van hoe je lichaam werkt, waarom je juist in bovenstaande situaties grijpt naar ‘zoet’. Want eigenlijk is dat heel logisch, als je weet hoe je lichaam reageert op bepaalde prikkels en met welk doel.

De eerst 3 bijeenkomsten gaan over voeding, spiertype & beweging en de lichamelijke stressreactie.

De thema’s van de andere bijeenkomsten worden bepaald door de vooraf ingevulde vragenlijst, om zo goed mogelijk de knelpunten in de groep te bespreken.

Kosten: € 224,- voor 8 bijeenkomsten vanaf donderdag 6 maart van 19.30 – 21.30 uur.
Meld je aan en betaal vóór 14 februari 2014 en je betaalt uiteindelijk € 197! (De datum van mijn bankafschrift bepaalt).

Extra: Voor de beleving van beweging en je lichaam in je dagelijkse leven zal Nicole Sarolea, van positieve fysiotherapie, een aantal keer aanwezig zijn.

http://www.oervitaal.nl/agenda/

 

 • Roel Stel,Manueel Praktizijn®. Geschoold in: Klassieke Massage, Segmentale massagetherapie, Voetreflexologie, Shiatsu Namikoshi en Stoelshiatsu. Voor: Zorg en aandacht in het vaak hectische leven van alledag. Genieten van een resultaatgerichte of ontspannende behandeling die uw zintuigen prikkelen.
 • Catrien Westdijk, gewichtsconsulent & coach.

Je zult merken dat je onder haar begeleiding snel en op een gezonde manier af zult vallen, gegarandeerd zonder hongergevoel. Klinkt goed nietwaar? Lees de persoonlijke ervaringen en succesverhalen op Catrien haar website. De focus in haar begeleiding ligt op een gezond en regelmatig eetpatroon. Eten is lekker en genieten mag! Samen wordt gekeken naar hoe jouw eetpatroon aangepast kan worden en hoe jullie er samen voor kunnen zorgen dat je afvalt en toch lekker kunt eten.

 • Thea van Tuijl, NLP Health Coach, stressconsultant, EMDR- en traumatherapeut(SunGroup Coaching)
  Voor persoonlijke coaching vanuit betrokkenheid en vertrouwen door middel van milde confrontatie en het ervaren. ‘It is all in the muscle’ is een belangrijk NLP principe en betekent dat je lichaam het weet, voelt, herkent en keer op keer je in het ongewenste patroon, gevoel of de ongewenste gedachte kan zetten.

Tob je met je gezondheid? Voel je je al langer niet meer echt fit? Maken je klachten je sikkeneurig, eenzaam of wanhopig? Baal je van je lichaam en van jezelf? Voel je jezelf een slachtoffer en wil je meer invloed op je herstel? à Zelf bijdragen aan je herstel = Healthcoaching. Je leert de belemmeringen van je natuurlijk herstelvermogen opruimen. Je neutraliseert ongezonde gewoonten, allergieën en oude trauma’s. Je verkent mentale oorzaken en lost deze op. Je activeert mentale hulpbronnen en leert positieve strategieën voor genezing inzetten. Je leert de taal van je lichaam beter verstaan. En iets doen met de aanwijzingen, die voor jouw leven belangrijk zijn.

En, je hoeft het niet alleen te doen …

Wij ontmoeten je graag bij een van onze activiteiten!

 

Namens HETteam Confiance, Thea van Tuijl en Jolanda Dorenbos

Therapeuten

NLP Health Coach
Jolanda Dorenbos kPNI Therapeut & Orthomoleculair diëtist
Trees de Jong Shiatsu therapeut en Mindfulness Trainingen ®
Manueel Praktizijn® Roel Stel Shiatsu-& Massagetherapie Voetreflexologie
Ellen Joling Praktijk voor open verbinding, energiewerk en natuurgeneeswijzen.
Karin van der Linden Psychologenpraktijk Essentie, Psycholoog, Relatietherapeut en Traumatherapeut.

Telefoonnummer

050 – 55 35 129

2014-01 Nieuwsbrief jan-feb

Neem contact met ons op

Kies één van de behandelingen of maak via de contactformulier hiernaast een afspraak, dan kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.

Wil je liever eerst bellen? Dat kan natuurlijk ook:

050 - 55 35 129

8 + 14 =