‘EMDR therapie alleen voor trauma? Uitleg’

Door Thea van Tuijl

De afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desenstization en Reprocessing. Een soort van ‘opschonen en updaten’.

Veel mensen die bij mij komen voor coaching of therapie ervaren emotioneel en gedragsmatig een gebrek aan controle. Je kunt je in een bepaalde situatie steeds voornemen om je anders te gedragen en het emotioneel anders te ervaren, maar je bent nog geen tel in die situatie of al je goede voornemens zijn verdwenen achter onprettige emoties en repeterend gedrag. Dat geeft een gevoel van ‘dom zijn’ en onmacht. Vooral als je weet waar je emoties vandaan komen, vind je dat je er ook controle over moet kunnen hebben. Soms lukt dat, soms ook niet. En als het niet lukt kun je er behoorlijk wanhopig van worden omdat ‘niets’ lijkt te helpen.

EMDR is toepasbaar bij trauma’s, diep inwerkende gebeurtenissen die eenmalig zijn. Daarnaast is EMDR ook toepasbaar bij diep doorwerkende ervaringen die keer op keer plaatsvinden en zeer zeker ook bij ongewenste en zich herhalende manieren van denken, voelen en van gedrag.

In deze lezing wordt de achtergrond en werking van EMDR uitgelegd en ook hoe het praktisch in zijn werk gaat. Tevens wordt er gesproken voor welke klachten en problemen EMDR een goede therapie kan zijn. Er is volop ruimte voor vragen en discussie.

Therapeuten

NLP Health Coach
Jolanda Dorenbos kPNI Therapeut & Orthomoleculair diëtist
Trees de Jong Shiatsu therapeut en Mindfulness Trainingen ®
Manueel Praktizijn® Roel Stel Shiatsu-& Massagetherapie Voetreflexologie
Ellen Joling Praktijk voor open verbinding, energiewerk en natuurgeneeswijzen.
Karin van der Linden Psychologenpraktijk Essentie, Psycholoog, Relatietherapeut en Traumatherapeut.

Telefoonnummer

050 – 55 35 129

EMDR Therapie alleen voor trauma

Neem contact met ons op

Kies één van de behandelingen of maak via de contactformulier hiernaast een afspraak, dan kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.

Wil je liever eerst bellen? Dat kan natuurlijk ook:

050 - 55 35 129

7 + 3 =