Kleinschalige en interactieve lezing
door Thea van Tuijl

December 2016 heb ik de opleiding tot Heart Math therapeut afgerond, een therapeutische opleiding in de methodiek hartcoherentie. Maar wat is dat eigenlijk?

Hartcoherentie (HRV = Heart Rate Variability) is een biofeedback methode waarbij je het eigen hartritme gebruikt om meer en vaker in coherentie te zijn. Coherent zijn betekent ‘ik doe wat ik wil’ en ‘ik wil wat ik doe’, volledig in balans, mentaal en fysiek.

Onder andere de ademhaling en het resetten van automatische patronen en emoties spelen hierin een essentiële rol.

Het is gebleken dat gedrag niet alleen gestuurd wordt vanuit het bewúste denken maar ook vanuit het ónwillekeurig zenuwstelsel (autonome zenuwstelsel) dat een eigen interpretatie van gebeurtenissen kent.
Dit autonome zenuwstelsel heeft een activerend systeem én een ontspannend systeem.

Met hartcoherentie stimuleer je dit ontspannende systeem binnen je lichaam.

Ook vergroot hartcoherentie je lichaamsbewústzijn waardoor je subtiele stress signalen én signalen van disbalans snel herkent. Het voordeel van snel herkennen van de 1e symptomen van (nog geringe) stress is dat je het ook snel kunt resetten (herstellen) zodat je er niet onnodig lang en intensief last van hebt.

Hiermee word je absoluut een gelukkiger en energieker mens met meer behoud van eigen energie!

De onderste grafiek (blauw) is de hartcoherentie.

Hartcoherentie in vergelijk met meditatie

Wanneer het lichaam eenmaal getraind is in het coherent worden kan men gedurende de dag vrij gemakkelijk in een paar minuten terugschakelen naar die coherente staat.

Terwijl voor meditatie vaak je echt even helemaal terugtrekken en minstens een half uur tijd nodig is. Veel mensen hebben moeite deze tijd vrij te maken.

Hartcoherentie, een methodiek voor Balans & Veerkracht!

Neem contact met ons op

Kies één van de behandelingen of maak via de contactformulier hiernaast een afspraak, dan kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.

Wil je liever eerst bellen? Dat kan natuurlijk ook:

050 - 55 35 129

7 + 1 =