De taal voor een gezonder leven

Jolanda Dorenbos
kPNI therapeut & Orthomoleculair diëtist

Jolanda Dorenbos heeft jaren bij een thuiszorgorganisatie gewerkt als diëtist. Daar heeft ze ervaren dat omtrent goede voeding, meer factoren een rol spelen dan alleen het veranderen van gedrag, voedingspatroon en – keuzes. Door dieper in te gaan op de achterliggende oorzaken van de lichamelijke klachten en aandoeningen wil zij deze factoren meer aandacht geven. De oorzaak kan liggen in het allereerste moment dat het systeem lichamelijk, sociaal  of emotioneel uit balans is geraakt. Als kPNI Therapeut wordt voeding ingezet op preventieve en therapeutische basis.

Vanuit persoonlijk interesse en de zoektocht naar de andere factoren die blijvende veranderingen geven heeft ze diverse opleidingen en cursussen gevolgd in diverse welzijnsstromingen en zich verdiept in de kennis van de oude volkeren met betrekking tot het zelfhelend vermogen van de mens.

Dankzij haar paramedische achtergrond kan Jolanda Dorenbos de zaken breder en dieper benaderen, maar tegelijkertijd helder en praktisch blijven. In april 2008 is zij een eigen praktijk begonnen om haar eigen visie te kunnen uitdragen.
In 2015 heeft ze de opleiding klinische Psycho-Neuro-Immunnologie (kPNI) afgerond.

kPNI Orthomoleculaire geneeskunde
Vanuit alle mogelijke klachten, symptomen en aandoeningen wordt er in een uitgebreid vraaggesprek nagegaan welke en wanneer processen van de rails zijn gegaan. Het doel is om de daadwerkelijke oorzaak te achterhalen en te gaan herstellen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden. Ooit is een proces van de rails gegaan en kon het gehele systeem dit niet weer volledig op de rit krijgen door mogelijk een te grote belasting in energie of stress, te grote behoefte of te kort aan de betreffende voedingsstoffen.
Ons lichaam kan heel lang compenseren door processen die niet “van levensbelang zijn” te vertragen of in zijn geheel stil te leggen.

kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie.
In goed Nederlands:

K staat voor klinische en gaat om de toepasbaarheid van de integratieve wetenschap van de PNI
P staat voor gedrag- en denkpatronen
N staat voor werking van de zenuwen
I staat voor werking van de afweer

Ter ondersteuning van het achterhalen van de oorzaak is het ook mogelijk om bloedonderzoek (via een vingerprik, speekselkauwwatten of urine) te doen om juist zaken uit te sluiten of te bevestigen.

Contact gegevens:

M: 06 – 53 43 16 39
E:  info@eostre.nulogo MBOG
I:  www.eostre.nu

Lid van de beroepsvereniging MBOG

Afhankelijk van uw aanvullende pakket van uw zorgverzekering worden consulten (gedeeltelijk) vergoed. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden.

Tarief is € 80,- per uur *.
Intake is (90 min.) is € 120,-.

* Extra tijd wordt naar rato in rekening gebracht.

Therapeuten

NLP Health Coach
Jolanda Dorenbos kPNI Therapeut & Orthomoleculair diëtist
Trees de Jong Shiatsu therapeut en Mindfulness Trainingen ®
Manueel Praktizijn® Roel Stel Shiatsu-& Massagetherapie Voetreflexologie
Ellen Joling Praktijk voor open verbinding, energiewerk en natuurgeneeswijzen.
Karin van der Linden Psychologenpraktijk Essentie, Psycholoog, Relatietherapeut en Traumatherapeut.

Telefoonnummer

050 – 55 35 129

OERvitaal

Neem contact met ons op

Kies één van de behandelingen of maak via de contactformulier hiernaast een afspraak, dan kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.

Wil je liever eerst bellen? Dat kan natuurlijk ook:

050 - 55 35 129

13 + 4 =