Wat is jouw denkstijl en gevoeligheid voor stress?

Thea van Tuijl

Hoe ervaar jij de wereld om je heen? Hoe ervaar je jezelf, hoe ervaar je anderen, hoe ervaar je jezelf in relatie tot anderen? Hoe komt het dat het met sommigen direct goed clickt en met anderen helemaal niet, je verdraagt ze niet, begrijpt ze niet, kunt er niet mee communiceren. Hoe komt het dat een bepaalde situatie voor de een veel stress geeft en de ander koud lijkt te laten?

Het meer inzicht hierin hebben geeft vaak veel meer rust en begrip. ‘Aha, denk je dan, zit dat zo’ (voor mij of voor die ander)?!

Denkvoorkeuren

Denkvoorkeuren zijn favoriete manieren van denken. Er zijn verschillende manieren om de denkvoorkeuren te onderscheiden en rubriceren. Een manier is de uiteenzetting in de 4 elementen, te weten: vuur – aarde – lucht – water.

De elementen onderling vergeleken

Wanneer we de elementen onderling vergelijken, dan kunnen we het voorbeeld geven van iemand die een ruimte binnenkomt waarin een lezing wordt gegeven.

Een aardetype zal eerst kijken waar er voor hem nog een stoel staat en hij zal nadenken waar hij het beste kan gaan zitten, mede met het oog op de verdere ruimte-indeling. Pas

daarna volgen allerlei andere inventarisaties en acties.

Een watertype zal eerst kijken naar de mensen die in de ruimte zitten en vooral zal hij letten op hoe hun gezichten staan en verder zal hij proberen de sfeer te voelen, c.q. te ruiken.

Een luchttype zal als hij binnenkomt vooral luisteren naar de uitgesproken woorden of kijken naar de geprojecteerde teksten, schema’s of beelden en daarover gaan denken; of hij het kan volgen, of hij denkt dat het klopt, of hij het relevant vindt.

Een vuurtype zal vooral luisteren naar de uitgesproken woorden en voelen of hij het interessant vindt, of het leuk is, boeiend, nieuw, inspirerend en of dat nieuw leven in de brouwerij zal geven. In het meest extreme geval zal hij kijken in hoeverre hij datgene wat de trainer meldt kan aanvullen met zijn eigen ideeën.

In de lezing wordt meer informatie gegeven over de 4 denkvoorkeuren, je test wat je eigen belangrijkste denkvoorkeur is, wat daarbij past en wat niet daarbij past, wat je stress geeft en wat je helpt! Leuk, praktisch en informatief!

Therapeuten

NLP Health Coach
Jolanda Dorenbos kPNI Therapeut & Orthomoleculair diëtist
Trees de Jong Shiatsu therapeut en Mindfulness Trainingen ®
Manueel Praktizijn® Roel Stel Shiatsu-& Massagetherapie Voetreflexologie
Ellen Joling Praktijk voor open verbinding, energiewerk en natuurgeneeswijzen.
Karin van der Linden Psychologenpraktijk Essentie, Psycholoog, Relatietherapeut en Traumatherapeut.

Telefoonnummer

050 – 55 35 129

Wat is jouw denkstijl en gevoeligheid voor stress?

Neem contact met ons op

Kies één van de behandelingen of maak via de contactformulier hiernaast een afspraak, dan kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.

Wil je liever eerst bellen? Dat kan natuurlijk ook:

050 - 55 35 129

13 + 11 =